Tájékoztatás

2021-01-18 07:49

Az Önkormányzat kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a szélsőséges téli időjárás veszélyei miatt fokozott figyelemmel legyenek a biztonságos közlekedés szabályainak betartására, a lakosok személyi és tárgyi értékeinek biztonságára. 

A gépjárművel történő közlekedés előtt legyenek szívesek tájékozódni az útviszonyokról, csak téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljanak el. 

A közúton történő közlekedés során tartsák be a biztonságos követési távolságot, fokozott figyelemmel legyenek a megnövekedett csúszásveszélyre. 

A lakókörnyezetben végzett tevékenység során kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a csúszásveszélyre, a több rétegű, időjárásnak megfelelő öltözködésre, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedések, balesetek kockázatát.  

Saját testi épségük megóvása mellett kérjük, hogy a kihűlés veszélye miatt fokozottan legyenek figyelemmel a környezetükben élőkre. Különösen nagy veszélyben vannak az utcán élő, hajléktalan emberek és a saját, sok esetben fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős személyek. 

Amennyiben olyan emberről tudnak, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, vagy egyéb okból segítségre szorul, akkor legyenek szívesek bejelenteni az önkormányzatnál a 06-56/568-455-ös telefonszámon vagy a településőrnél a 06-70361-2207 telefonszámon.

Településőreink és a közterület felügyelő fokozottan ellenőrzik közterületeinket és a külterületet a hétvégeken is, kérjük forduljanak hozzájuk bizalommal, amennyiben segítségre van szüksége valakinek.