Tájékoztató

2021-05-28 10:33

Tisztelt Lakosok!

Mellékelten megtekinthető a Cserkei Piknik projekt üzleti terve, valamint a hozzá köthető képviselő-testületi jegyzőkönyvek. 

Ahogy az látható az előző ciklus alatt született minden előkészítés és döntés a pályázat indításával és benyújtásával kapcsolatban. 

A pályázat előkészítésével, előző ciklus alatti döntéseivel, valamint a jelenlegi önkormányzati ciklus alatti változtatásokról a kiviteli tervek elkészülte után nyújtok részletes tájékoztatást, részletes számadatokkal és az elfogadott módosításokkal.

Jelenleg a tervezési ütemben vagyunk, a pandémia miatt a határidők módosultak, a befejezés jelenlegi dátuma: 2023. március 31.

A Szinyei park rendbetételét 2021 ősz-tél időszakra tervezzük, az I-es kút melletti látogató központ kivitelezésének elindítását a közbeszerzési eljárás lefolytatása után. A közbeszerzés lefolytatásának határideje 2021. november 30.

A kiviteli tervek alapján látni fogjuk a pénzügyi mozgásterünket, mivel igaz egy pályázatban szerepel a látogató központ és a Szinyei kúria parkrendezése, de pénzügyileg és fizikailag is teljesen elkülönülnek egymástól. Tehát alapból hibás volt azon előző testületi döntés, hogy majd a Szinyei kúria jelenlegi munkálataihoz ebből a pályázatból csoportosítanak át pénzügyi forrásokat, annak befejezéséhez. 

Jelenleg ennek megvalósíthatósága nem biztosított.

Az már most megállapítható a jegyzőkönyvekből, hogy az előző vezetés valószínűleg hasonlóan gondolta ennek a TOP-os pályázatnak a lebonyolítását, mint a bölcsőde és a Szinyei kúriával kapcsolatosakat. Erről is részletesen tájékoztatást adok a későbbiekben.

A Cserkei Piknik pályázatból már megvalósult a Fürdő utcai sétány, járda megépítése. 

A pályázatok megvalósításáról vagy nem megvalósításáról már nincs értelme beszélni, mivel egyben kell most már kezelnünk turisztikai értelemben a büntető eljárásban érintett innovatív borászati központ kialakításának pályázatával, amely majdnem befejeződött és szintén a Szinyei kúriához tartozik. Hogy az utóbbinak tényleg legyen értelme, a Cserkei Pikniket most már meg kell valósítani. Ugyanis jelenlegi állapotában az Innovatív borászati központ pályázat - ki kell mondani - használhatatlan. Azt pedig jelenleg nem vizsgáljuk, hogy volt-e értelme az innovatív borászati központ kialakításának (pályázatnak), amíg a büntető eljárás azzal kapcsolatban be nem fejeződik.

Köszönöm a figyelmüket.

Varga Attila 
polgármester

Mellékletek megtekintése