Lakossági tájékoztatás

2022-05-16 07:52
Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosok!

Sajnos továbbra sem lehet azt mondani, hogy jogszabály alapján az önkormányzatoktól kezelésbe vett bicikliutunkat Kunszentmárton felé az arra jogosult (Közút) rendben, karban tartaná megfelelően. 

Saját hatáskörben elrendeltem, hogy a községgazdálkodás amennyire lehet hozza rendbe a bicikliút Cserkeszőlőhöz tartozó részét. 

Vizsgáljuk a további lehetőségeket, egy gyomirtást legalább még szeretnénk kivitelezni. Információim szerint a közeljövőben nem várható a bicikliút felújítása. Viszont ha nem tesz semmit továbbra sem az arra jogosult, akkor a bicikliútnak sok jövője nincs.

Itt szeretném tájékoztatni Önöket arról is, hogy a múlt héten biológiai szúnyoglárva gyérítést történt településünkön. 

Mivel ennek hatása majd később látszódik, ezért elrendeltem, hogy május 23-24-re a földi kémiai szúnyoggyérítést is. Pótló napok május 25-26 lesz. Rövidesen közzétesszük a hivatalos értesítést. Igyekszünk minél nagyobb területet lefedni, de kérem ne felejtsék el, hogy csak a légi gyérítéssel együtt lehetne hatásosan elvégezni a feladatot. Ennek összehangolására is megtesszük a lépéseket.

Felújításra került a hivatali hirdetőtábla és megtisztult a körforgónk emlékműve is.

Megújult a 20 perces várakozásra jogosító parkolók festése is, és a hiányzó figyelmeztető táblák is helyükre kerültek.

Kivágásra került egy kettétört, veszélyes fa is a héten.

Rövidesen elkészül a Szinyei kúriánál a használatba vételi engedélyhez szükséges víztározó, és a a kivitelező elkezdte a parkosítás munkálatait. 

Amennyiben lehetséges a jövő héten is folytatódik a virágosítás és kihelyezésre kerülnek a virágok az oszlopokra. 

Megragadom a lehetőséget és kérem a tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben a település dolgaival, eseményeivel kapcsolatban tájékoztatásra van szükségük, akkor bizalommal hívják az önkormányzat központi számát, vagy keressenek bennünket a hivatalban ügyfélfogadási időben. 

Köszönöm a figyelmet!

Varga Attila 
polgármester

fényképek megtekintése