Lakossági tájékoztatás

2021-05-28 10:56
Lakossági tájékoztatás

Több lakossági bejelentés és panasz érkezett az önkormányzathoz a közútjainkon történt közműmunkálatok következtében felbontott aszfaltburkolatok miatt. 

Az önkormányzat a mellékletek szerint jól nyomon követhetően a Bácsvíz Zrt. közüzemi szolgáltató cégnek több felszólítást is küldött a hosszú hónapok, a lassan évek óta helyre nem állított, általuk felbontott önkormányzati tulajdonban lévő útfelületek miatt. 

A hosszú ideje helyre nem állított útbontások jogosan felháborodást váltanak ki az ott lakókból és a közlekedőkből, indokolatlanul hosszú ideje nem végezték el a helyreállítási munkálatokat. Az is tény, hogy az el nem végzett helyreállítási munkák miatt az érintett útszakaszok állapota jelentősen romlott. 

A jelenleg használatos technikák mellett nem tudja az önkormányzat elfogadni a hónapok óta tartó halogatást, a legmegfelelőbb ellenpélda a Fürdő utcai sétánynál a kivitelező által történt útvágás azonnali és precíz helyreállítása.

Többször felszólítottuk a Bácsvíz Zrt.-t írásban és személyes egyeztetések alkalmával is a helyreállításra, például az óvoda előtti útátvágás, és az Iskola úton lévő több aszfalt felbontás miatt, amelyre mindig ígéretet kaptunk, ám soha nem valósult meg. 

Szeretném önöket tájékoztatni, hogy a tegnap azt a feladatot adtam az önkormányzati műszaki ügyintézőnek, hogy beszerzési eljárásban válasszanak ki egy kivitelező céget, mellyel helyreállíttatjuk a hibás útszakaszokat. 

Ennek költségeit kiszámlázzuk a szolgáltatónak.

Még részletesebb tájékoztatást kérésre adunk.

Köszönöm a figyelmet.

Varga Attila
polgármester

A cikkhez kapcsolódó dokumentumok megtekintése