Értesítő földi szűnyogírtásról

2020-09-02 16:33

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Cserkeszőlő Községi Önkormányzat az illetékességi területén földi kémiai szúnyoggyérítést végez.

A kezelés időpontja: 2020. július 01. (szerda) és július 02. (csütörtök) napján 19 óra és 24 óra között.

Tartaléknapok: 2020. július 03. (péntek) és július 06. (hétfő) napján 19 óra és 24 óra között.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:
DELTASECT 1,2 ULV

Kijuttatástechnológia megnevezése:
Földi járműről történő melegködképzés

A vegyszer kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a környezetet nem károsítja.

Lakosság részére javasolt intézkedések: A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Cserkeszőlő község szerepel a katasztrófavédelem éves szúnyoggyérítési programjában, azonban a gyérítés időpontjáról tájékoztatással nem tudott szolgálni a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja. Erre tekintettel az Önkormányzat megelőző jelleggel saját hatáskörben bonyolítja le a csípőszúnyogok számát csökkentő gyérítést.

Cserkeszőlő, 2020. június 24.

Varga Attila s.k.

polgármester