COVID-19 tájékoztató

2021-03-19 08:56

Tisztelt Lakosok!

Egyre nagyobb a nyomás az egészségügyön és a koronavírus okozta megbetegedések száma egyre nő, ahogy az országban úgy településünkön is. 
Nem tudjuk mit hoz a jövő, be kell tartani az előírásokat. Egyre gyorsuló ütemben terjed a vírus, nagyon sok honfitársunknál szükséges a gépi lélegeztetés. 
Jelenleg a legjobban érintett korosztály a 40-49 év közöttiek. Ez mutatja legjobban, hogy mennyit változott egy év alatt a koronavírus és annak terjedése. 
Sajnos egész családok lesznek betegek, mindenki tud szerintem a saját környezetéből is ilyen példákat. Településünkön is több családról tudunk, ahol az egy háztartásban élők mind elkapták a koronavírust. Van, aki könnyebben vészeli át, de van, aki kórházba került. 
Mindenkinek jobbulást kívánok és kérem a településen megbetegedetteket, hogy nyugodtan jelezzenek felénk, segíteni fogunk. 
Biztosítjuk a közétkeztetést minden jogosultnak, szállítjuk az oltópontokra és a házi orvoshoz az időseket oltásra, elvégezzük a bevásárlást, postai ügyintézést az arra rászorulónál, és továbbra is biztosítjuk a szociális támogatásokat az arra rászorulóknak. Kérem, hogy igazolt pozitív PCR tesztel rendelkező és a 4/2015 (II.18.) számú rendeletben szereplő feltételeknek megfelelő személyek nyugodtan jelentkezzenek a támogatásért.
Igazolt koronavírusos dolgozóinknak továbbra is biztosítjuk 21 napig a 100%-os táppénz kiegészítő támogatást.

Kérek mindenkit, hogy tartsuk be a szabályokat, ne most kerüljünk kórházba. A megelőzés nagyon fontos, mindenkit, minden korosztályban érint a járvány, a kicsitől az idősekig. 

Továbbra sem kapunk semmilyen konkrét település vagy járási szintű információt a járvánnyal kapcsolatban, de mindent megteszünk lakosainkért. 
Ebben kérem az Önök együttműködését, értesítsenek bennünket amennyiben úgy érzik szükségük van segítségre. Igen, sokkal jobban tudnának az önkormányzatok célzottan segíteni a megbetegedetteknek a kis településeken (ahol mindenki ismer mindenkit), ha tudnák az adatokat és a segítségre szorultak személyét, természetesen betartva minden olyan szabályt, amely ilyen esetekre és a személyiségi jogokra vonatkozik. De nem így van.

Tehát nagyon fontos betartani azokat a szabályokat, amelyek a pozitív koronavírus teszttel rendelkezőkre vonatkoznak és szeretném őket is megkérni ezen szabályok (és a józan ész szabályainak) betartására, akiknél nem egyértelműsíthető egy esetleges vírusos betegség eredete. Gondolok itt arra, hogy például nem célszerű koronavírus pozitív teszttel rendelkező személynek sétálnia még az utcán sem, ezzel tudjuk megóvni közvetlen környezetünket is.

A mai Kormányinfón elhangzott, hogy a jelenlegi 3. hullám tetőzése legkésőbb ez év március legvégére teszik és amennyiben megfelelő átoltottsággal rendelkezünk, akkor elkerülhető a 4. hulláma a járványnak.

Még egyszer kérem Önöket, forduljanak munkatársaimhoz vagy hozzám is bizalommal és kérem engedjék meg nekünk, hogy segíthessünk. 

Vigyázzon mindenki magára.

Varga Attila
polgármester