"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
ltp
touring hotel banner

Tisztelt Lakosok! Kedves Barátaim!Nagyon örülök, hogy sokan már most átvették azt az elvünket, hogy a folyamatos tájékoztatásra igény van községünkben. Képviselőtársaimnak és nekem is nagyon fontos a folyamatos tájékoztatás, ennek érdekében több újítást is be fogunk vezetni. Célunk az, hogy minden cserkeszőlői lakos folyamatos és minél teljesebb tájékoztatást kapjon az önkormányzati és képviselői munkáról.

Lássuk az elmúlt hét eseményeit.

Természetesen, hétfőn reggel elkezdtük a munkát az önkormányzatnál.

A legfontosabb jelenleg, hogy a folyamatban lévő ügyekkel teljesen tisztában legyünk, átlássuk a működési mechanizmust és a jelentkező problémákat hatékonyan kezeljük.

Egész héten készültünk a hivatalos (formai) átadás-átvételre, 21 éve nem volt ilyen, és sikeresen megtörtént Szokolai Lajos polgármester úr és közöttem a Kormány Hivatal munkatársai előtt pénteken 10 órakor.

A múlt héten mindennap egyeztettem a megválasztott képviselőkkel, hogy minél hamarabb megtarthassuk az alakuló ülést. Minden határidőt betartva ez 2019. október 25-én (péntek) tudjuk legkorábban megtartani, ugyanis ekkor tudjuk a megbízóleveleket is átvenni.

Kialakítottuk a bizottságokat és az abban résztvevő személyeket is meghatároztuk, akik a felkéréseinket elfogadták.

Találkoztam a bölcsőde és Szinyei kúria felújításának kivitelezőivel, a legfontosabb problémákat áttekintettük. Ezen a is héten több probléma felmerült, a jövő héten ezekben az újonnan felállt testületnek fontos döntéseket kell hozni. Erről a lakosság tájékoztatva lesz.

Elkezdtük a szerződések áttekintését is, ez is hosszabb folyamat lesz.

Biztosítottam minden kivitelezőt és szerződéses vállalkozót, hogy az önkormányzat minden folyamatban lévő szerződésében vállaltaknak eleget tesz, természetesen ezért a minőségi munkát és szolgáltatást megköveteljük.

Meglátogattam az intézményvezetőket, és elkezdtem körbejárni az önkormányzati intézményeket, hogy találkozzam minél több dolgozóval. A héten ezt folytatom.

Intézkedtem a szeméttárolók szerződésével kapcsolatban, rövidesen a legszükségesebb helyekre visszahelyezik a héten eltávolított szeméttárolókat. További szeméttárolók kihelyezését a lakossági igényeket figyelembe véve igényeljük meg.

A Tanyagondnoki szolgálat és a Cserkei Motorosokk Egyesület sikeres pályázatokat könyvelhetnek el az önkormányzattal karöltve. A Tanyagondnoki szolgálat mintegy 800 ezer Ft értékben, az egyesület pedig 8 millió forint értékben nyert pályázati pénzt, az önkormányzattal közösen.

A dolgozókat biztosítottam támogatásomról, és meghoztam egy-két működést könnyítő intézkedést. Többek között visszaállítottam azt a kapcsolattartási rendszert, amelyet korábban már alkalmaztak a beruházások kivitelezői és az önkormányzat között.

Felhívtam minden intézményvezető figyelmét a pontos munkaidő betartására és betartatására.

Ezzel kapcsolatban további intézkedések szükségesek.

Köszönöm a figyelmet!

Varga Attila
polgármester s.k. Fel Vissza a cikkekhez