"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

Termál és Gyógyfürdő Fejlesztés

fogaszat
touring hotel banner
relaxobanner
cserkeapartman banner 300x280
banner cserkesz
fahazbanner

Köszöntjük községünk weboldalán!

Mobil Belépés

Mobil Eseménynaptár

2019. augusztus 16.
2019. augusztus 08.

Tájékoztatás Helyi Választási Információk Feltöltéséről


Tisztelt Cserkeszőlői Lakosok, Választópolgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy községünk weboldalán a

oldalon a 2019. október 13-án tartandó helyi önkormányzati választással kapcsolatos információk feltöltése megkezdődött.

A tájékoztató anyagok feltöltése folyamatos, ezért kérem, hogy az oldalt figyelemmel kísérni szíveskedjenek!

Cserkeszőlő, 2019.08.08.

                       dr. Héczei Eszter
                              jegyző

2019. augusztus 14.

Tájékoztatás 2019. évi eboltásról


Tisztelt Lakosok!

Cserkeszőlő község területén dr. Bozsik Imre magán-állatorvos 2019. év szeptember 08. és szeptember 21. közötti időszakban végzi az ebek összevezetésével a veszettség elleni oltást az alábbi ütemterv szerint:

2019.09.08. szombat:     
  Dózsa György utca 10.  07:00 - 08:00 
  Kertész utca 29. 08:15 - 09:00 
  Cserkekincse  09:15 - 10:00 
  Tóbiás sarok 10:15 - 11:00
  Korhányi iskola 11:15 - 12:00
2019.09.21. szombat:    
  Dózsa György utca 10. 08:00 - 09:30


Cserkeszőlő, 2019.08.14.

dr. Héczei Eszter
    jegyző

2019. augusztus 13.

Tájékoztatás a Magyar Telekom Nyrt. cserkeszőlői hálózatfejlesztési beruházásáról


Tájékoztatjuk a lakosságot, és a gazdálkodó szervezeteket, hogy a Telekom Nyrt. Cserkeszőlő községben jelentős telekommunikációs hálózatfejlesztési beruházást hajt végre. Az építési időszak 2019. augusztus hónaptól az év végéig tart.
A legmodernebb hálózati infrastruktúra kerül kiépítésre, amelynek az adatátviteli közege az ún. GPON gigabites sávszélességű optikai technológián alapul. Ez a fejlesztés a hagyományos rézvezetékes megoldáshoz képest lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet, és gyakorlatilag 100%-os rendelkezésre állást jelent. Az adatátviteli sávszélesség növelése leginkább az internetes felhasználásban jelent előnyöket, a technológia alkalmas akár 2 Gbit/mp adatátviteli sebesség elérésére.

Tovább

2019. augusztus 12.

Aktuális információk az útépítési – felújítási munkálatokról 2019.08.12.


Értesítjük a Forrás utcai lakosokat és a cserkeszőlői lakosságot, hogy a munkaterületen az úttükör kiemelése elkészült, a munka az útalap elkészítésével és betömörítésével folytatódik, amely várhatóan 4-5 napig tart. Az útalap betöltéséig a kapubejárók megközelítése akadályoztatva lehet. Kérjük figyelmesen közlekedjenek a munkagépek mozgása miatt.

Az Ady Endre utcában folytatódnak a parkolóépítési munkálatok, jelenleg a parkolóállások szegélyeinek építése, a fagyvédő sóderágyazat terítése és betömörítése történik. A József Attila utca felőli buszöböl lezárásra került, anyagtárolás miatt.

A munkaterületen az áthajtás munkaidőn túl megengedett. De amennyiben ez lehetséges, javasoljuk kerüljék el az érintett útszakaszt, ha mégis ott kell közlekedni, kérjük nagy figyelemmel tegyék.

2019. augusztus 09.

Értesítés Légi Szúnyoggyérítésről


Ezúton értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy Cserkeszőlő Községi Önkormányzat illetékességi területén légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2019. augusztus 15. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2019. augusztus 16-17.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Légi irtás esetén: DELTASECT 1,2 ULV

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!
A vegyszer kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a környezetet nem károsítja.

A légi szúnyoggyérítést a PMG Szúnyogkontrol 1 Konzorcium bonyolítja.


Cserkeszőlő, 2019. augusztus 08.

                                                                                                                   aslhi


 
2019. augusztus 08.

Tájékoztató ajánló ívek igénylési rendjéről


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2019. évi október 13-i helyi Önkormányzati Képviselő és Polgármester választásra az ajánlóív igénylő lapok a Helyi Választási Irodában (Polgármesteri Hivatal) átvehetők.

Az igénylések alapján az ajánlóívek legkorábban augusztus 24-én vehetők át.

Cserkeszőlő, 2019.08.08.

Helyi Választási Iroda
2019. augusztus 08.

KÖZLEMÉNY A polgármester jelölt, valamint az egyéni listás jelölt állításához szükséges ajánlások számáról a 2019. évi önkormányzati választáson

 
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény ( továbbiakban: Övjt.) 4. § szerint a 10.000 vagy ennél kevesebb lakosú település -egyéni választási rendszerben- egy választókerületet alkot.

Az Övjt. 9.§ (3) bekezdés a) pont szerint polgármesterjelölt az, akit a 10.000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.

Az Övjt. 9. § (1) bekezdése szerint egyéni listás képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. Törvény (továbbiakban: Ve.) 307/E. § alapján az egyéni listás jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző hatvanhatodik napon. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző hatvanhetedik napi adatai alapján kell megállapítani, egész számra felfelé kerekítve.


CSERKESZŐLŐ község választópolgárainak száma 2019.08.07. napján: 1953 fő

Fentiek alapján:

a polgármester jelöltséghez 59 db érvényes ajánlás,

az egyéni listás képviselő jelöltséghez 20 db érvényes ajánlás szükséges.

Cserkeszőlő, 2019. 08.08.

                                                dr. Héczei Eszter 
                                         Helyi Választási Iroda vezető


eredeti közlemény letöltése:   L E T Ö L T É S 
2019. augusztus 02.

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL


Ezúton értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy Cserkeszőlő Község Önkormányzata az illetékességi területén földi szúnyoggyérítést végez.

A védekezés időpontja: 2019. augusztus 14. és 15. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:
DELTASECT 1,2 ULV

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!


A vegyszer kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a környezetet nem károsítja.

A gyérítés útvonalát a munkát vezető gázmester határozza meg az időjárás és egyéb tényezők figyelembevételével.

A szúnyoggyérítéssel a lakosság és vendégeink komfortérzetét kívánjuk növelni.


Cserkeszőlő, 2019. augusztus 01.


Szokolai Lajos sk.
polgármester
2019. július 30.

Lakossági Tájékoztatás a Cserkeszőlő Posta Megállóhely tárgyában


Tisztelt Polgármester Úr!

A 1085 Budapest -Kecskemét - Szarvas - Békéscsaba - Gyula vonalon közlekedő országos autóbuszjáratok által Cserkeszőlő, posta megállóhely kiszolgálását az érintett szolgáltatók (DAKK, KMKK, VOLÁNBUSZ Zrt.) bevonásával Igazgatóságunk megvizsgálta, melynek eredményéről az alábbiak szerint tájékoztatjuk.

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény a menetrend szerinti autóbuszjáratokat országos, regionális és elővárosi szegmensekbe sorolja. A részben funkció szerinti elkülönítések alapján egy olyan országos hálózat került kialakításra, amely elsősorban a régiók közötti gyors eljutási lehetőségek biztosítását szolgálja, míg a regionális utazási igények kielégítését elsősorban a regionális szegmensbe sorolt autóbuszjáratok végzik, a rendszer szintű hatékonyság megteremtése mellett.

Ennek megfelelően a levélben érintett Budapest - Szarvas - Békéscsaba - Gyula viszonylatban közlekedő országos autóbuszjáratoknak fő feladata, hogy a nagyobb távolságokra utazók számára, a megyék és régiók nagyobb települései között a központi, nagyobb utasforgalmat bonyolító megállóhelyek kiszolgálásával előre kiszámítható (ütemes) menetrend szerint biztosítsanak gyors és közvetlen utazási lehetőségeket. A járatok további megállóhelyeken történő megállításával (figyelembe véve az utas-csere idejét is) a már említett törvényi besorolásnak megfelelő funkciók sérülnének, továbbá a Budapest-Gyula relációban közlekedő járatpár esetében a vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó EU jogszabályok (561/2006/EK rendelet) betartását is nagymértékben veszélyeztetné.

A fentiekre való tekintettel az említett országos járatok esetében újabb megállóhelyek - így Cserkeszőlő, posta megállóhely - kiszolgálására egyelőre nem látunk esélyt, ugyanakkor az utazási szokások megváltozása, a járatokat használni kívánó utasok számának jelentős növekedése a későbbiek során újabb vizsgálatra adhat okot.


Tisztelettel:
Vájer-Szabó Katalin Társadalmi és utaskapcsolatok vezető referens
Détár Bálint Autóbusz-közlekedési vezető szakértő

A teljes levél megtekintése, letöltése: TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL
 
 

Alkategóriák