"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

Termál és Gyógyfürdő Fejlesztés

fogaszat
touring hotel banner
relaxobanner
cserkeapartman banner 300x280
banner cserkesz
fahazbanner

Köszöntjük községünk weboldalán!

Mobil Belépés

Mobil Eseménynaptár

2020. március 26.

Lakossági tájékoztató 2020.03.26.


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020.03.26-án, csütörtökön községünkben begyűjtésre kerültek a szelektív hulladék gyűjtő harangok, mivel a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben a szolgáltató nem tudja vállalni azok rendszeres ürítését.

Annak érdekében, hogy a szelektív hulladék gyűjtő harangok ne telítődjenek, mellettük ne halmozódjon fel a hulladék, valamint a felhalmozódott hulladék ne okozzon további közegészségügyi problémákat, úgy döntöttem, hogy az önkormányzat udvarába, üres állapotban beszállíttatom a gyűjtő edényeket.

Természetesen a koronavírus okozta járványhelyzet után a szelektív hulladékgyűjtő edények újra kihelyezésre kerülnek.

Az INNO-Szolnok Nonprofit Kft. továbbra is biztosítja a kommunális hulladék heti gyűjtőjáratban történő elszállítását, ezért tisztelettel kérem Cserkeszőlő község lakosságát, hogy a háztartásukban felhalmozódott hulladékot a saját ingatlanukban megtalálható gyűjtőedénybe helyezzék ki elszállításra.

Cserkeszőlő, 2020.03.26.

Tisztelettel:
Varga Attila s.k.
polgármester 

2020. március 25.

Lakossági tájékoztatás 2020.03.25.


Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben a Cserkeszőlő Községi Önkormányzat számára a községben élők egészségének védelme a legfontosabb. Ezért a járvány által leginkább veszélyeztetett korosztály részére biztosítjuk a csekkek postai befizetését, valamint a gyógyszerek kiváltását.

A csekkek befizetését és a gyógyszerek kiváltását a községben élő 65 év feletti lakosok számára biztosítjuk a Tanyagondnoki Szolgálaton keresztül. Kérem amennyiben ezeket a szolgáltatásokat igénybe kívánják venni, akkor munkaidőben vegyék fel a kapcsolatot a Tanyagondnoki Szolgálat szociális munkatársával, Karácson Melindával a 06 70 457 42 52 telefonszámon.

Kérem, hogy a Tanyagondnoki Szolgálat munkájának megkönnyítése érdekében a csekkek és a gyógyszerek árát pontosan számolják ki, és lehetőleg a pontos összeget adják át munkatársainknak.

Kérem egészségük védelme és a járvány terjedésének megelőzése érdekében, hogy maradjanak otthon.

Cserkeszőlő, 2020.03.25.

Tisztelettel:
Varga Attila s.k.
polgármester
2020. március 25.

Felhívás külföldről hazatérőkhöz!


Kérjük, vonuljanak önkéntes karanténba!

Önkéntes otthoni karanténra kérjük nem csak az időseket, a diákokat, és mindenkit, aki teheti, hanem a külföldről hazatérőket is. A koronavírus-járvány magyarországi terjedésének csökkentése, a fertőzés tömegessé válásának lassítása érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja mindazok figyelmét, akik az elmúlt időszakban bármely külföldi országban jártak, hogy vonuljanak önkéntes házi karanténba. Ennek javasolt ideje: jelenleg 14 nap.

Az önkéntes karantén – mint az elnevezés is jelzi – nem hatósági elrendelés, hanem kérés. Áldozattal jár, de felelős magatartása révén Ön is sokat tehet a közösség és saját védelme érdekében. Mit jelent az önkéntes karantén?

Tovább

2020. március 23.

Védőnői Tájékoztatás!


Kedves Gondozottak!

A járványügyi helyzetre való tekintettel gondozott kizárólag előre egyeztetett időpontban jöhet a tanácsadóba. Légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás, nehézlégzés) mutató beteg semmi esetre se keresse fel személyesen a tanácsadót. Amennyiben a gondozott légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül érkezik a tanácsadóhoz, akkor a védőnő jogosult utasítani arra, hogy térjen vissza otthonába, és a védőnői ellátás távkonzultáció (telefon, elektronikus csatornák) keretein belül folytatódjon, továbbá felhívja az érintett figyelmét, hogy háziorvosával konzultáljon egészségi állapotával kapcsolatban.
A járvány terjedésének akadályozása érdekében a személyes találkozást minimalizáljuk.
A várandósok, csecsemők és gyermekek figyelemmel kísérése, szükséges információkkal való ellátása távkonzultáció előtérbe helyezésével folyamatosan meg fog történni.

Kérek mindenkit, hogy körültekintő figyelemmel vigyázzon saját, ezáltal mások egészségére, és az ide vonatkozó, média felületeken naponta többször elhangzó szabályokat is tartsák be!

Komlós Orsolya védőnő elérhetősége: tel: 06 70 431-3673
email cím: vedono@cserkeszolo.hu
2020. március 20.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSÁRÓL


Tisztelt Lakosság!

A koronavírus-helyzet kapcsán a köznevelési és szakképző intézményekben 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom fennállása idején – miután tanítási szünet nem került elrendelésre – továbbra is biztosítjuk a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21. §-a szerinti intézményi gyermekétkeztetést. Ezt egyszerhasználatos ételhordókban házhoz szállítással tudjuk biztosítani a gyermekek részére.

Tovább

2020. március 19.

Lakossági Tájékoztatás 2020.03.19.


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy egyeztetést végeztem Kovács Imre doktor úrral, aki egyedül látja el Cserkeszőlő község területén a háziorvosi teendőket.

Az egyeztetés alapján, Dr. Kovács Imre háziorvos a továbbiakban is a szokott módon látja el a rendelését.

A rendelő előtt jól látható helyen kiírásra került egy telefonszám (06-30-382-0689), melynek segítségével távkonzultáció bármikor ellátható.

Doktor úr és asszisztense vállalta, hogy rendelési időn kívül (éjszaka és hétvégi ügyeletben is) távügyeletet lát el a fenti telefonszámon.

A légúti tünetekkel rendelkező pácienseket szeparált módon, a kért távkonzultáció útján látják el.

Cserkeszőlő, 2020.03.19.

Varga Attila s.k.
polgármester
2020. március 18.
2020. március 18.

Lakossági Tájékoztatás 2020.03.18.


Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020.03.18. napjától Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi parkolás rendjéről szóló 7/2017. (V.31.) önkormányzati rendeletét hatályon kívül helyezem, így községünk területén minden parkoló díjmentesen használható.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel 2020.03.18. napjától bezárásra kerül a sportpark, és Cserkeszőlő község közigazgatási területén található játszóterek.

Jelen intézkedések visszavonásig érvényesek.

Varga Attila s.k.
polgármester
2020. március 18.

Inno-Szolnok Nonprofit Kft. tájékoztatása


Magyarország Kormányának a COVID-19 vírus terjedésének megállítása érdekében tett erőfeszítéseire figyelemmel, az Inno-Szolnok Nonprofit Kft. azonnali intézkedés bevezetését teszi kötelezővé.

Az Inno-Szolnok Nonprofit Kft. a Magyar Kormány intézkedéseivel egyetértve, felelős magatartást tanúsítva, az alábbi intézkedéseket hozza:

-A településeken működtetett ügyfélfogadást határozatlan ideig felfüggeszti.
-Telephelyükön történő személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség.
-A házhoz menő szelektív gyűjtést a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan időre felfüggeszti.
-A házhoz menő zöldhulladék gyűjtést a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan időre felfüggeszti.
-A házhoz menő lomtalanítást a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan időre felfüggeszti.
-A szelektív harangok ürítését a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan időre felfüggeszti.

Amennyiben bármilyen változást szeretnének bejelenteni az ügyfelek, azokat e-mailben vagy levélben tudják megtenni. Telefonon csak tájékoztatást tudunk adni.

A kommunális hulladékgyűjtés továbbra is a megszokott rendben zajlik.

Segítő együttműködésüket köszönjük!
 
2020. március 17.

Alkategóriák